Ενοικιαζόμενα Δωμάτια ΑΣΤΕΡΙΑΣ, Κορωνησία, Άρτα, Ενοικιαζόμενα Διαμερίσματα επιπλωμένα, διαμονή στην άρτα, Αμβρακικός κόλπος, Αμβρακία, λίμνη Λογαρού
Αστερίας
Η Κορωνησία

Το νησί Κορωνησία βρίσκεται στα ΝΔ της Άρτας μέσα στον Αμβρακικό. Πρόκειται για μικρό γραφικό νησί, που το χωρίζει απ` τον κάμπο της Άρτας η λιμνοθάλασσα Λογαρού, συνδέεται όμως με αμμώδες "ράμμα" με τη γειτονική Σαλαώρα. Τελευταία, πάνω στο ράμμα, έγινε ασφαλτοστρωμένος δρόμος, που επιτρέπει άνετη πρόσβαση στη Κορωνησία, προσφέροντας παράλληλα μία μαγευτική διαδρομή παρατηρώντας τα παραδοσιακά "ιβάρια" (ιχθυοσυλληπτικές εγκαταστάσεις) των λιμνοθαλασσών όπου αλιεύονται ψάρια και γαρίδες.

Στο δρόμο για τη Σαλαώρα, λίγο πριν το νησί της Κορωνησίας δεσπόζουν λουρονησίδες που συνδέουν με τη στεριά το πρώην ασβεστολιθικό νησί. Μονοπάτι συνδέει το ξύλινο παρατηρητήριο για πουλιά που βρίσκεται στην κορυφή με το Κέντρο Πληροφόρησης Σαλαώρας που βρίσκεται στην ακτή και λειτουργεί ως ερευνητικός σταθμός για τους ορνιθολόγους.

Αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα, αγνά και παρθένα μέρη της Ελλάδας καθώς το ανάγλυφο του τοπίου του νησιού συνδυάζει την ομορφιά και την αγριάδα των ελληνικών βουνών μαζί με τις ήπιες και αβαθείς παραλίες του Αμβρακικού κόλπου και την εύφορη κοιλάδα του Αράχθου που τη διασχίζει. Κύριο χαρακτηριστικό του, το άφθονο πράσινο και η έντονη παρουσία του φυσικού στοιχείου η οποία σε αρμονικό συνδυασμό με την αύρα της θάλασσας δίνει στον επισκέπτη όλα εκείνα τα στοιχεία που αναζητά ξεφεύγοντας από την ρουτίνα της καθημερινότητας.

Στη μέση της όμορφης Κορωνησίας, μέσα στην αγκαλιά του Αμβρακικού, στέκει κατάκορφα στο λοφίσκο, ο μικρός ναός της Γέννησης της Θεοτόκου, απομεινάρι παλιού και ακμαίου μοναστηριού. Από σωσμένες γραπτές μαρτυρίες μαθαίνουμε ότι το μοναστήρι υπήρχε πριν το 1193, στα χρόνια δε της λατινοκρατίας και στις αρχές της τουρκοκρατίας (15ος και 16ος αιώνας) είχε πολλούς μοναχούς και γνώριζε μεγάλη ευμάρεια. Σε κοντινή απόσταση σώζεται και το εκκλησάκι του Αγίου Ονουφρίου που χρονολογείται μεταξύ 7ου αι. και 10ου αι. μ.Χ. Επίσης διατηρείται το παλιό πηγάδι απ' όπου υδρευόταν η μονή, καθώς και ερείπια από κελιά και βοηθητικούς χώρους στα νότια του ναού. Σήμερα ο ναός λειτουργεί ως ενοριακός

Αξιοσημείωτο επίσης είναι να αναφέρουμε τα ιδιαίτερα ψάρια που βρίσκονται στον Αμβρακικό όπως είναι η τσιπούρα, το λαβράκι, η γαρίδα (γνωστή και ως γάμπαρι), η σαρδέλα, οι γλώσσες και οι κέφαλοι. Νωρίς το πρωί στο λιμάνι της Κορωνησίας θα περιμένετε με ανυπομονησία τους ψαράδες με τα καΐκια τους, απ` τους οποίους θα προμηθευτείτε ό,τι πιο φρέσκο και ζωντανό υπάρχει την περίοδο που θα επισκεφτείτε το νησί.

     
Έλεγχος Διαθεσιμότητας

ΌνομαE-MailΆφιξηΑναχώρησηΆτομα       Δωμάτια 

Επιπλέον σχόλιαΑποστολή!


© 2023 "Αστερίας" Επιπλωμένα Ενοικιαζόμενα Δωμάτια στην Κορωνησία Άρτας || Designed by CyberTraffic.gr
Αριθμός Μητρώου: 0620Κ123Κ0058301